Utilizam cookie-urile pentru a stoca preferintele vizitatorilor, pentru a personaliza continutul paginii web in functie de tipul de browser al vizitatorilor sau de alte informatii pe care vizitatorul le trimite. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmati acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie.  Mai mult 

Partenerul dumneavoastra pentru inginerie de inalta clasa

Despre MazakLiderii in fabricarea solutiilor tehnologice avansate, inclusiv Multi-tasking, 5 axe, frezare, strunjire,
comenzi CNC si automatizare.

 

Compania Yamazaki-Mazak este cel mai mare producator mondial de masini unelte cu comanda numerica cu 7.261 de angajati, avand 10 fabrici în Japonia, SUA, Marea Britanie, Singapore şi China producand mai mult de 200 de modele diferite de masini unelte CNC, fiind singurul producator de o asemenea anvergura. De-a lungul timpului, compania Yamazaki Mazak a dezvoltat in premiera mondiala o serie de produse noi, ale caror principii au fost ulterior preluate si de alte companii din domeniu.
Compania Yamazaki Mazak este reprezentata in Romania de S.C. Mazarom Impex S.R.L, care ofera beneficiarilor romani sprijin tehnic si comercial complet.             

Compania Yamazaki Mazak a fost infintata in anul 1919. In prezent, cu o productie lunara de circa 800 de masini unelte cu comanda numerica, Mazak este cel mai mare producator mondial.

Compania detine zece fabrici, din care cinci in Japonia, una in SUA, una in Marea Britanie, una in Singapore si doua in China, ce produce exclusiv pentru aceasta piata.
De-a lungul timpului compania Yamazaki Mazak a dezvoltat in premiera mondiala o serie de produse noi ale caror principii au fost ulterior preluate si de alte companii din domeniu. Dintre acestea putem mentiona: sistemul de programare interactiva (Mazatrol-Matrix, Mazatrol-Smart), tipurile de masini unelte Multiplex si Integrex. Una din ultimele creatii dezvoltata de Mazak o constitue modelele multifunctionale “ e “.
De inalta calitate . Avansat . International
 
" Masinile-unelte Mazak sunt numite „Masinile Mama“, deoarece  se refera la fabricarea oricarui produs din jurul nostru si sunt foarte importante in sustinerea „world manufacturing“.


Misiunea noastra, ca producator de masini-unelte este de a imbunatati viata oamenilor si de a contribui la dezvoltarea societatii  prin furnizarea masinilor-unelte de inalta performanta, care pot produce inalta precizie intr-un timp scurt.
Filozofia corporativa Mazak are trei elemente de baza: „Calitate inalta“, „Avansat“ si „International“, iar aceste valori au stat la baza dezvoltarii „world manufacturing“ oferind masini-unelte care satisfac nevoile producatorilor. Ne concentram eforturile noastre de a dezvolta produse care permit imbunatatiri importante ale productivitatii. 

Ne-am infiintat 81 de centre tehnologice si centre tehnice in 26 de tari din intreaga lume, in scopul de a oferi solutii perfecte si sprijin rapid la nivel mondial.
Yamazaki Mazak produce in prezent peste 800 de masini unelte pe luna, intr-o gama de peste 200 de tipuri cu aplicatii in cele mai diverse domenii de prelucrare.
Am fost printre primii care au inceput productia straina ca un producator Japonez de masini-unelte. Ca urmare a stabilirii Mazak Corporation in Statele Unite ale Americii, ne-am extins baza noastra de productie la nivel mondial pentru a include Marea Britanie, Singapore si China, asa cum dorim sa extindem in continuare operatiunile noastre de fabricatie Japoneza. 

Suntem singurul producator de masini unelte care a stabilit un intreg sistem de productie la nivel mondial.
Prin intermediul fabricilor si centrelor tehnologice locale suntem capabili sa furnizam servicii de calitate inalta costruind astfel  relatii puternice, bazate pe incredere reciproca cu clientii din intreaga lume.
Vom continua sa ne asumam noi provocari in calitate de cel mai mare producator de masini-unelte din lume. Este o mare onoare pentru noi ca in acest mod contribuim la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor „Oricand, Oriunde“, prin fabricatie ".
 
Yamazaki Mazak Corporation President
Tomohisa Yamazaki

Profilul Companiei
Yamazaki Mazak


Compania Yamazaki Mazak  a fost infiintata in 1919 in Nagoya, Japonia de catre Sadakichi Yamazaki. Acum are peste 6.600 de angajati în întreaga lume.
Yamazaki Mazak are 10 instalatii  existente de productie, cu 5 in Japonia, precum si operatiuni de productie in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Singapore si China. Produsele includ masini multi-tasking, centre de strunjire CNC, centre de prelucrare verticale sii orizontale, cu laser CNC masini de taiat, sisteme flexibile de fabricatie (FMS), produse de CAD / CAM si software de management din fabrica.
Gama de masini-unelte ofera peste 200 de tipuri cu aplicatii in cele mai diverse domenii de prelucrare. In continuare sunt prezentate pe scurt principalele serii si caracteristicile acestora.

♦  Stunguri cu doua axe NC - Strungurile CNC cu turela si doua axe comandate numeric X si Z, au fost dezvoltate pentru operatii de strunjire de inalta precizie a supafetelor de revolutie complexe. Conceptia compacta permite instalarea in spatii reduse.

♦  Seria SQT - Strunguri CNC cu posibilitati de prelucrare extinse, asigura atat executia operatiilor de strunjire cat si prelucrari secundare (frezare, gaurire si filetare) intr-o singura prindere a piesei. Este disponibila o gama larga de specificatii pentru a satisface toate cerintele productiei. 

♦  Seria Multiplex - Centre de strunjire multi-functionale, echipate cu dou universale opuse si doua turele pentru prelucrarea completa a reperelor pe o singura masina. Cele doua procese (prelucrarea celor doua capete ale piesei) se desfasoara continuu si simultan. Sunt executate atat operarii de strunjire cat si prelucrari secundare (frezare, gaurire si filetare).

♦  Seria Integrex - Centre integrate de strunjire cu regimuri dure, cu posibilitati de frezare echivalente unui centru de prelucrare. Specificatiile disponibile ofera magazine de scule de mare capacitate; conturare folosind axa-C, prelucrare cu axa-Y, prelucrari inclinate dupa axa-B, durificare superficiala prin tehnologii laser, rectificare si un numar mare de echipamente de prelucrare automata. Performantele multiple ale masinilor Integrex le recomanda pentru reducerea semnificativa a timpilor de procesare. Un concept total nou "DONE IN ONE", o prindere – o scula, este dezvoltat prin noua generatie de masini multi-functionale Integrex e, destinate simplificarii fluxurilor de fabricatie complexe prin prelucrarea completa pe o singura masina.

Centre Orizontale - Cele mai avansate centre de prelucrare disponibile acum, cu viteze de avans marite si precizie crescuta, destinate prelucrarii eficiente a unei mari varietati de piese, de la serie mica la serie medie si mare. Ofera cele mai mari accelerari la arborele principal, cele mai mari viteze de avans si cei mai mici timpi de schimbare a sculelor si a paletelor. Sunt proiectate pentru integrarea in celule si sisteme flexibile. Se ofera o gama insemnata de echipamente pentru marirea productivitatii: schimbator automat de palete, sisteme de masurare a sculelor, etc.

Centre Verticale - Centre verticale cu 3÷5 axe comandate simultan. Sunt dezvoltate pentru prelucrarea cu regimuri dure a otelului si prelucrarea cu viteze ultra-inalte a aliajelor usoare. Sunt construite cu coloana dubla pentru asigurarea rigiditatii si  preciziei ridicate. Constructia masinii si soft-ul utilizat asigura prelucrari performante pentru matriterie.

Laser - Este disponibila o gama diversa de masini cu CO2 laser - pentru prelucrarea tablelor si a formelor 3D sau masini multi-functionale (taiere, stantare si filetare). Mazak produce sisteme flexibile laser cu functionare automata de la proiectarea piesei si programare pana la alimentarea cu semifabricat, prelucrare si sortare.

Centrul de productie "Cyber Production Center" - Conectarea in retea a echipamentelor CNC si crearea unor centre automatizate de prelucrare a fost posibila prin lansarea de catre compania Mazak a unei suite de programe software, reunite sub  numele “Cyber Production Center”
Echipamentul CNC este accesibil direct prin intranet, direct prin linia telefonica, sau direct prin internet, atat in interiorul companiei cat si de la o alta locatie exterioara, echipamentul Mazatrol Fusion 640 permitand transmisia rapida a datelor.
 
O retea mondiala de 81 centre de  tehnologie si centre tehnice ofera un suport cuprinzator pentru clienti, la nivel local. Fabrica europeana din Marea Britanie prevede, de asemenea, sediul central european de grup pentru mai mult de 900 de angajati si 15 centre tehnologice si centre tehnice.

Reteaua MAZAK

Mazak iSMART Factory

Conceptul  Mazak iSMART factory preia principiile Industriei 4.0  si le imbunatateste folosind Tehnologia SMOOTH pentru a controla fiecare aspect al operatiunilor unei fabrici, programarea productiei, monitorizarea si analiza performantei, si schimbul permanent de informatii  intr-un mediu cat mai sigur. Am implementat Industria 4.0 in fabricile noastre iSMART si utilizam informatiile si experianta noastra pentru a stimula inovarea clientilor nostri.

Mazak SMARTBOX

SMART BOX ofera protectie de securitate cibernetica avansata impreuna cu o perspectiva analitica exceptionala, inclusiv accesul la fluxurile de date, la rapoarte in timp real si la rapoarte de finalizare. Sistemul SMART BOX poate monitoriza date de la orice masina, indiferent de producator, vechime sau tipul de comanda numerica si are capacitatea de a imbunatati productia, de lua decizii mai rapid si de a asigura o productivitate mai mare.
 

Planificarea Procesului

Modul in care putem vizualiza date este prin una dintre componentele Mazak iSMART Factory Solution, software-ul Monitorului Smooth AX. Citirea datelor se face colectand datele direct din atelierul de productie, putand astfel sa le prezentam intr-un format vizual.
Ecanul principal al Monitorului Smooth AX functioneaza precum un Analizator de Alarma si un Analizator al Operatiilor putand fi utilizat pentru a asigura o productivitate maxima a echipamentului monitorizat. 

Tehnologia inteligenta si sigura IIoT

Fundamentul solutiei Mazak iSMART Factory este internetul industrial lucrurilor (IIoT). IIoT face parte dintr-un concept mai larg numit internetul obiectelor (IoT). Acesta este o retea de calculatoare dispozitive si obiecte inteligente care colecteaza si transmite date. Datele colectate sunt salvate in cloud (spatiu de stocare), care analizeaza toate datele si le transmite inapoi utilizatorului final.

Masini Avansate

Masinile avansate ofera noi tehnologii de prelucrare, cum ar fi sudura prin frecare, prelucrarea aditiva, de inalta precizie si de inalta eficienta prin programarea conversationala, functia de reglare convenabila si multe alte functii disponibile va ofera o versatilitate de neegalat si o performanta exceptionala, precum:
                • Analiza inteligenta a echilibrarii
                    •  Intretinere inteligenta
 

Masini robotizate CNC Mazak

CelIPro este un sistem de pre-inginerie a masinilor robotizate pentru masinile Mazak care oferă usurinta de neegalat in utilizare, flexibilitate si eficienta. CelIPro dispune de o interfata familiara care nu necesita practic cunostinte de programare automatica. Special conceput pentru a fi intuitiv pentru utilizatorii masinilor Mazak, instruirea minima este necesara pentru a configura si rula sistemul. Inlatura complicatia de automatizare CNC.